” Jan, jouw liedjes gaan over niets maar ze raken wel de kern. ” (An)

“ Vaak bij vrienden gelogeerd. Heel vaak gedacht dat ik te veel was en in de weg liep. Dan zong ik in mijn hoofd Welkom en dat hielp. “ (Rebecca)

" Een ander soort voodoo-ritueel, en een ander soort bezwering hoor je in Blijven Dansen. Ook hier wordt de strijd gevoerd tussen iets dat kinds, vrolijk en naïef is en tegelijk vol wijsheid en diep bedroefd. " (Maarten)

“ Echt muzikaal vakmanschap “ (Ivar)

“ Als ik sterf wil ik m’n koffietafel in café Rood-Wit en dan wil ik dat Jan komt spelen. “ (Bart)

" Bedankt om van elke week van dinsdagavond iets te maken om kei-hard naar uit te kijken. Samen zingen maakt mensen dus echt blij en gelukkig. Dat heb je bij deze wel bewezen ! " (Saar)

” Het is van onze trouwdag geleden , 35 jaar terug, dat we nog een keer hebben gedanst. ” (Piet en Monique)

De zee is een plaat vol sfeer, verlangen en dankbaarheid. Ik voel bluesy tristesse en groovy hoop. Eb en vloed, ge-heb en ge-mis. Een swingende en muzikaal coherente plaat. Kleine wereldkunst. “ (Pieter)

“ Als ik mijn kindje van 9 maanden in de lucht smijt lacht ze uitbundig en voel ik me intens gelukkig. Dat gevoel heb ik ook gekregen toen ik jou zag spelen. “ (Jasper)

" Dank je voor al die mooie muziek. Zoals een nar de moeilijkste onderwerpen met een knipoog vertelt aan zijn koning, evenzo vertellen de songs kwetsbaar vrolijk hoe paradoxaal de diepgang in het oppervlakkige wel is. Het is een beetje zoals met JAzZ: je fluistert sterren in mijn droom . " (Stefaan)

" De muziek op Vriend koestert en tegelijkertijd stimuleert ze om voluit te gaan. Ze transformeert de eenzame tot een parel. Groeien dus, maar dan echt, in een dromen stroom met weerhaken. Op lichtvoetige ritmes vermengen poëzie, blues en mystiek zich met oerklanken die ons doen verwijlen in woestijnen voor de zwervenden." (Luc)

" Het blijft heerlijk om op jouw deuntjes, riffs & warm makende woorden naar het werk te rijden . " (IP)